شیخ احمد یاسین
ملیت : فلسطین
-
قرن : 14
شيخ احمد ياسين
در سال 1938 در سرزمين فلسطين، كه در آن زمان تحت اداره دولت بريتانيا قرار داشت، متولد شد و بي ترديد تحقير و فشار بر فلسطينيان و شكست هاي اعراب در مقابله با دولت جديدالتاسيس اسرائيل در سالهاي بعد بر شكل گيري ديدگاه سياسي وي تاثير عميق گذاشت.
احمد ياسين، كه در كودكي گرفتار فلج دست و پا شده بود، به تحصيلات ديني روي آورد و به دانشگاه اسلامي الازهر، در قاهره و محل ظهور جنبش اخوان المسلمين در مصر، راه يافت.
در اين زمان بود كه وي اين اعتقاد را پذيرفت كه فلسطين يك سرزمين اسلامي است كه بايد همواره تحت حاكميت مسلمانان باقي بماند و اسرائيل اين سرزمين را از صاحبان اصلي آن غصب كرده است.
شيخ احمد به شاخه اخوان المسلمين در فلسطين پيوست اما تا سال 1987 و آغاز انتفاضه اول فلسطينيان از شهرت چنداني برخوردار نبود.
با شروع انتفاضه فلسطينيان، جنبش اسلامگرايان فلسطيني با نام حماس، كه از حروف اول « حركت مقاومت اسلامي » تشكيل يافته و در عربي به معني حميت نيز هست، تشكيل شد و احمد ياسين رهبري آنرا برعهده گرفت.
در سال 1989، اسرائيل احمد ياسين را بازداشت و به اتهام صدور دستور قتل فلسطينياني كه با اسرائيل همكاري مي كردند به حبس ابد محكوم كرد.
وي در سال 1997 در برابر آزادي دو مامور اسرائيلي كه به دليل دست داشتن در تلاش براي كشتن يكي از رهبران حماس در زندان هاي اردن به سر مي بردند از زندان آزاد شد.
در ژوئن سال 2002 نيز تلاش ديگر پليس فلسطيني براي محاصره خانه احمدياسين به بروز خشونت در غزه منجر شد.
در ماه سپتامبر سال 2003، ارتش اسرائيل كوشيد شيخ احمد ياسين را در خانه وي در غزه به قتل برساند اما هنگام اجراي عمليات، رهبر حماس در خانه يكي از اعضاي ارشد حماس در اين شهر به سر مي برد و از اين سوءقصد جان سالم به در برد.
در سال 2003، وي از اجلاس عقبه كه با شركت رئيس جمهوري امريكا و نخست وزيران اسرائيل و تشكيل خودگردان فلسطيني به منظور به جريان انداختن روند صلح مورد حمايت ايالات متحده ـ دو سوم به نقشه راه صلح ـ برگزار شده بود بشدت انتقاد كرد.
با اينهمه گروه حماس، مانند چند سازمان ديگر فلسطيني، پس از شروع روند جديد مذاكرات با اتش بس موقت در حملات عليه اسرائيل موافقت كرد اما پس از آنكه نيروهاي اسرائيلي در ماه ژوئيه سال 2003 دو تن از رهبران حماس را به تلافي بمب گذاري منجر به كشته شدن 21 نفر در بيت المقدس كشتند، آتش بس حماس نيز خاتمه يافت.
همزمان، شيخ احمد ياسين به شخصيتي الهام بخش براي جوانان فلسطيني كه از روند صلح با اسرائيل سرخورده شده بودند تبديل شد.
وي مفهوم شهادت را ترويج مي كرد و وعده مي داد كه بمب گذاران انتحاري با ايثار جان خود براي عزت و آزادي فلسطين به درجه شهادت دست مي يابند.
فعالیت ها : : مشاهیر / سیاست
تازه های مشاهیر
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}